top of page

Ungdomskraft gir nytt liv til GHTAC

Utdanning for alle er ikke en selvfølge og det at norske universitets studenter engasjerer seg er fantastisk
Selma og Pia er to energiske og dyktige studenter på Universitetet i Bergen som engasjerer seg for andre.

Stiftelsen Giving Hope To A Child (GHTAC) har fått et ungt og engasjert tilskudd til styret. Både Pia Tvedt og Selma Børtveit, to studenter ved Universitetet i Bergen, har kastet seg inn i arbeidet med å hjelpe barn i Liberia.

Pia var ansvarlig for alle reisebrevene fra 2024 besøket
Pia skriver reisebrev på hotellet i Monrovia med hjelp av opptak hun har gjort i løpet av dagen

Pia, som studerer samfunnsøkonomi, ble først introdusert til GHTAC gjennom sin familie og ble raskt fascinert av organisasjonens arbeid. Etter en livsforvandlende reise til Liberia i februar 2024, ble hennes engasjement for saken forsterket.


«Å møte mennesker som har så lite, men likevel bærer på et så stort håp og glede, var en opplevelse jeg aldri vil glemme. Det motiverte meg til å bidra enda mer,» sier Pia.


"Jeg gleder meg til neste februar hvor vi igjen skal reise til Liberia og treffe alle de fantastiske barna, foreldrene og lærerne på skolene, samt de dedikerte menneskene i LUMDS som jobber hver dag med å gi barna muligheter for fremtiden," avslutter Pia


De deler også leilighet med to andre studiner
Pia og Selma er gode venninner på fritiden

Selma, som studerer informasjonsvitenskap, ble inspirert av Pias engasjement og ønsket å bruke sine digitale ferdigheter til å gjøre en forskjell.

"Det å kunne bidra til noe større enn meg selv, spesielt for mennesker som trenger det mest, har alltid vært en drivkraft for meg. Jeg har tidligere engasjert meg mye i frivillig arbeid, blant annet i Barnekreftforeningen, og har alltid fått mye igjen for å gjøre en innsats for andre. Å jobbe med GHTAC gir meg muligheten til å kombinere min interesse for informasjonsvitenskap med et engasjement for å gjøre en forskjell. Da jeg fikk høre om Pias opplevelser i Liberia, visste jeg at dette var noe jeg måtte være en del av. Det har vært utrolig inspirerende å se hvordan vårt arbeid kan bringe håp og muligheter til dem som har minst. Jeg gleder meg til å fortsette denne reisen". sier Selma.


Sammen har Pia og Selma allerede satt sitt preg på GHTAC. De har blant annet jobbet med å forbedre stiftelsens nettbutikk, noe som har ført til økt synlighet og salg av håndverksprodukter laget av elevene i Liberia.



Pia og Selma jobber nå hardt med å gjøre GHTAC mer kjent på sosiale medier og å utvide nettbutikken med nye spennende produkter.

Med sin ungdommelige energi og innovative ideer vil Pia og Selma være en stor ressurs for GHTAC. De vil også jobbe tett sammen med Jenneh, stiftelsens kontaktperson i Liberia, for å løfte frem historier og glimt fra våre skoler og hverdagslivet i Liberia.

Det er ikke en selvfølge for barna i Liberia å få gå på skolen slik som her hjemme. Det koster bare 150 kroner i måneden å gi ett barn skolegang og vi håper mange vil hjelpe oss i vårt mål at en dag skal alle barna i Liberia få oppleve gleden ved å gå på skolen. Vi har nå i underkant av 400 barn i vårt program og trenger din støtte for å kunne hjelpe flere.



"Vil du være med på å støtte vårt arbeid? Følg GHTAC på sosiale medier og bli en del av fellesskapet!"


Siste innlegg

Se alle

1件のコメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
ゲスト
8月30日

Styret i GHTAC er nå 3 kvinner og 2 menn og gjennomsnittsalderen har sunket betydelig. Dette lover bra.

いいね!
bottom of page