top of page

I en verden med konflikt er barna alltid den tapende part og fremtidshåp en sjelden vare! Det nærmer seg jul og du kan gi den gaven mange barn ønsker seg mest: Muligheten til å gå på skolen!

Giving Hope to a Child sin visjon og mål er nettopp å gi håp til barna.

Fred er veien til utvikling i alle land
Liberianske mødre demonstrerte mot krig under borgerkrigene med plakater om at fred er veien til utvikling.

GHTAC fokuserer på langsiktig hjelp gjennom utdanning og ser at det nytter. Liberia har gjennomlevd 2 blodige borgerkriger, en Ebola epidemi med etterfølgende vanstyre, korrupsjon og fattigdom og er et av verdens fattigste land. I et land som strever etter å reise seg er det viktig å å være tilstede langsiktig å være en god partner over tid. Å satse på barna, som er landets fremtid, er essensielt for å skape et stabilt og godt samfunn for fremtiden.


FNs verdenserklæring om menneskerettigheter og FN's bærekraftsmål er fundamentet for GHTAC's visjon og arbeid.


Vårt hovedfokus er utdannelse for alle. Det støtter opp om "alle" andre mål i disse to grunnleggende dokumentene. Har du en utdanning kan du selv påvirke din og andres fremtid.

GHTAC har nærmere 400 barn i sine program
Noen av barna i GHTAC's program følger nøye med .

Skolegang for alle er tydelig forankret i Artikkel 26 i Menneskerettighetene


De har ingen digital kommunikasjon med skolen. De færreste har mobil eller PC.
Dagens undervisningsplan på tavle utenfor skolen

Første ledd . Enhver har rett til undervisning. Undervisningen skal være gratis, i det minste på de elementære og grunnleggende trinn. Elementær-undervisning skal være obligatorisk. Alle skal ha adgang til yrkesopplæring, og det skal være lik adgang for alle til høyere undervisning på grunnlag av kvalifikasjoner.


Når du er litt sjenert er gode venninner god
Gode venninner er godt å ha

Andre ledd . Undervisningen skal ta sikte på å utvikle den menneskelige personlighet og styrke respekten for menneskerettighetene og de grunnleggende friheter. Den skal fremme forståelse, toleranse og vennskap mellom alle nasjoner og rasegrupper eller religiøse grupper og skal støtte De Forente Nasjoners arbeid for å opprettholde fred.

Både mødrene og fedrene er veldig engasjert i barnas skolegang
Mor er med på skolen og stolt av sønnens fremgang

Tredje ledd. Foreldre har fortrinnsrett til å bestemme hva slags undervisning deres barn skal få.



Skolene benytter GHTAC's besøk som en del av undervisningen hvor barna får vise frem sine kunnskaper.
GHTAC er på besøk på skolen og alle barna følger med. De har presentasjoner, sang, dans, skuespill og debatter.

FN's Bærekraftsmål Nr 4. Sikre inkluderende, rettferdig og god utdanning og fremme muligheter for livslang læring for alle. Utdanning er en grunnleggende menneskerettighet. I dag går nesten alle barn og unge i Norge på skolen, og i verden går veldig mange flere på skole enn for bare få tiår siden. Før 2020 gikk ni av ti barn på skolen, men koronapandemien ble ødeleggende og flere unge mistet utdanningstilbudet. 

Til tross for dette, kan fremdeles 763 millioner mennesker i verden fortsatt ikke lese eller skrive, hvorav to tredeler er kvinner. Inkluderende opplæring av god kvalitet for alle, er en av de viktigste byggesteinene for velstand, helse og likeverd i alle samfunn.


Les om GHTAC's arbeid og lær mer om dette fantastiske landet og folket. Liberia er ikke et av de landene som er mest i nyhetsbildet i Norge så vi håper mange tar seg tid til å lese den siste årsrapporten.


Liberianerne er et vennlig, smilende, sjenerøst og engasjerende folk som har en vanskelig fortid, som de nå håper de kan kan komme videre fra. I de fire landsbyene vi arbeider i har vi sett store fremskritt hvor innbyggerne selv greier å ta tak i sine problemer sammen. Alle er engasjerte i barna og skolene og den apatien vi så i våre første år er nå blitt erstattet med energi og engasjement og ny selvsikkerhet som virkelig gir et håp for fremtiden.


Vil du være med oss og gi barna årets beste julegave?

Det kan du gjøre ved å bli sponsor, starte en spleis, gi din grasrotandel, gi et engangsbeløp eller bli fadder. Gå inn på web-siden eller følg lenkene under.






Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page